Efficiënt hergebruik.
Met respect voor textiel en milieu!

Onze werkwijze

Kwaliteitssortering van gebruikt textiel

Gebruikt textiel wordt door professionele (charitatieve) instellingen ingezameld, waarna Respect Textiles het sorteerproces in werking stelt. 75% van de ingezamelde kleding is afkomstig uit Duitsland, de overige 25% komt uit Nederland, België en Frankrijk.

In de eerste fase wordt het textiel in onze vestiging in Etten-Leur gesorteerd in negen productcategorieën, variërend van bruikbare kinder-, dames- en herenkleding, schoeisel, poetslappen tot materialen voor recycling. Kwaliteit vormt te allen tijde de basis van de sortering.

Bij Respect Textiles wordt alle kleding geschikt gemaakt voor wereldwijde export naar o.a.: Afrika, Oost-Europa, het Midden-Oosten, India en Pakistan.

Respect textiles

Ruim 140 soorten

In de tweede fase sorteren wij onze hoofdproductgroepen uit naar land van bestemming, kleur, seizoen, materiaal, enz. Wij leveren op dit moment ruim 140 soorten. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met uw specifieke wensen en streven wij voortdurend naar een consistente kwaliteit.

De gesorteerde goederen worden afgeleverd in de door u gewenste vorm: plastic zak, kapzak, grote of kleine balen.

100% textiel recycling voor een beter milieu

Kracht van onze bedrijfsvoering is dat wij álle grondstoffen tot een nieuw eindproduct kunnen verwerken: 100% textiel recycling. Door hergebruik op basis van het Cradle-2-Cradle principe dragen wij actief bij aan een beter milieu.